Gyakran ismételt kérdések

Postázás

Mi történik akkor, ha a futár nem talál meg az átadás időpontjában?

A futár telefonon veszi fel a kapcsolatot a megrendelővel a kézbesítést megelőzően. Amennyiben a futár a kézbesítéskor nem talál otthon, ismételten meg fogja próbálni a kézbesítést. A harmadik sikertelen kézbesítési kísérlet után a csomag visszakerül a raktárunkba.

Hogyan törölheted vagy módosíthatod a megrendelésed?

Egy megrendelés módosítására (a kosár tartalmának megváltoztatására) önállóan is mód van a “VÁSÁRLÁS MEGERŐSÍTÉSE” gombra kattintásig. A megrendelés későbbi módosítására nincs lehetőség.

Mekkora a szállítási költség?

A magyarországi megrendelések GLS futárszolgálattal történnek, melynek szállítási költségéből 500  FT-ot terhelünk át a vásárlóra, 50 000 FT feletti vásárlás esetén a szállítás díjmentes.

Mennyi idő alatt kerül kézbesítésre a szállítmány?

A rendelés kivitelezése 2 munkanapon belül kiszállításra kerül. Felhívjuk figyelmed, hogy a futár sms-t küld vagy telefonálni fog a kézbesítést megelőzően. Ezért a megrendeléskor érdemes egy olyan telefonszámot megadni, ahol elérhető leszel 8:00-16:00 óra között.

Mit tegyek, ha nem érkezik meg a megrendelésem?

Amikor egy csomag elhagyja a raktárunkat, kapsz egy automatikus e-mail üzenetet a szállítás visszaigazolásáról. Ha szállítás visszaigazolásának ellenére a csomag nem érkezik meg legfeljebb öt munkanapon belül, kérjük lépj kapcsolatba az Ügyfélszolgálattal. Ha a kézbesítés valamilyen okból nem lehetséges (pl. rossz a cím), és visszajut a gardrobom.com címére, nem tudjuk ismételten elküldeni ugyanazt a csomagot. Az eredeti rendelés automatikusan törlődik. Ilyen esetben a Vevőnek újra meg kell rendelnie a kívánt terméket. Abban az esetben, ha már megtörtént a megrendelést ki lett fizetve, a Vevő visszakapja a teljes vételárat és a szállítás költséget legkésőbb 7 nappal a szállítmány raktárba érkezését követően.

Mérettáblázat 

Kérdése van ? Vegye fel velünk a kapcsolatot!